EviCare Logo

Beveiliging

De veiligheid van jouw data en cliëntengegevens staan bij ons voorop! 
Dat vinden wij als therapeuten belangrijk, want het gaat om vertrouwen. EviCare is op het hoogste niveau beveiligd en daarmee gelijk aan de beveiliging van ziekenhuizen en banken. Wij zorgen ervoor dat de gegevens van jou en jouw cliënten zo goed als mogelijk beveiligd zijn.

Data worden bewaard in een veilige omgeving

Zodat jij met een gerust hart kunt werken.

EviCare draait niet op jouw eigen computer, maar op 2 externe servers en een back-up server. Zo is jouw data beveiligd en raak je die nooit kwijt.

Deze servers staan in grote serverparken op 2 verschillende locaties in Nederland. Deze serverparken beheren ook de data van ziekenhuizen en banken, ze zijn dus gespecialiseerd in dataopslag op het hoogste beveiligingsniveau.

Uiteraard voldoen deze serverparken aan alle wettelijke normen, zoals ISO 27001:2013, de ISO 14001:2015, de ISO 9001:2015 en de NEN 7510. Bovendien worden alle data continue geback-upt op een derde server, waardoor je je nooit zorgen hoeft te maken dat jouw data verloren gaan.

Data zijn van jou als therapeut

Zodat jij altijd volledige controle hebt.

De data die jij invoert, zijn volledig eigendom van jou als therapeut. Dat betekent dat als een patiënt verwijderd wil worden uit EviCare, jij dat zelf op een eenvoudige manier kunt doen.

Alle data worden eerst versleuteld en daarna geanonimiseerd, voordat zij gebruikt kunnen worden voor de rapportages en onderzoeken. Hiermee hebben we een extra veiligheid ingebouwd, zodat je zeker weet dat gegevens nooit gebruikt kunnen worden voor andere doeleinden dan Practice based Evidence werken. Het is nu niet mogelijk om te zien van welke cliënt of welke therapeut data afkomstig zijn. Een gerust gevoel!

Veilig patiëntendossiers verzenden

In EviCare stuur je het patiëntendossier veilig en snel naar je cliënt.

Vanaf 01 juli 2020 is het wettelijk verplicht dat patiënten digitaal hun dossier in kunnen zien. Met EviCare kan dat. Het is mogelijk om het dossier, op verzoek van de cliënt, via een beveiligde lijn naar de cliënt te sturen.

Het verzenden van deze gevoelige informatie is op het hoogste niveau beveiligd en voldoet aan de wettelijke richtlijnen zoals AVG, NTA 7516 en WvGGZ. Bovendien is deze beveiligde verbinding  ISO27001:2017 en NEN 7510:2017 gecertificeerd door TüV. Wel zo’n veilig idee.

Goedgekeurd door KIWA als erkend ECD

(Elektronisch Cliënten Dossier)

EviCare is goedgekeurd door KIWA als erkend ECD (Elektronisch Cliënten Dossier). Met het verkrijgen van dit keurmerk zien we dat EviCare voldoet aan alle richtlijnen met betrekking tot beveiliging en opslag van medische gegevens van cliënten. Deze richtlijnen zijn door de overheid gesteld in het kader van de WKKGZ.

Het beoordelingsrapport van KIWA is duidelijk. Op alle door hen beoordeelde punten verkreeg EviCare een positieve beoordeling. EviCare verwerkt de gegevens op de juiste manier en er worden geen onnodige gegevens opgeslagen, wat in strijd is met de wetgeving.
Ook de relevante feiten en omstandigheden van cliënten worden op de juiste wijze in EviCare verwerkt net als behandeldoelstellingen, behandelresultaten en cliëntervaringen.

Tot slot is ook de beveiliging van EviCare met de tweestapsverificatie door KIWA goedgekeurd. De conclusie van KIWA kon dan ook niet anders zijn dat EviCare ECD-proof is en voldoet aan de wettelijke eisen uit de WKKGZ.

Hoe anderen het werken met EviCare ervaren

Dat vertellen ze je graag zelf op onze ervaringenpagina.
© 2021 Evicare Privacy statement Algemene voorwaarden Ontwikkeld door Infused
phoneenvelope