EviCare Logo

Over Catherine

Care for Women is ontstaan vanuit de persoonlijke belangstelling van initiatiefneemster Catherine van Heest. In 1997 kreeg haar moeder te horen dat ze borstkanker had, terwijl ze in de overgang was. Volgens de arts zou ze hier vanzelf weer doorheen komen’.
Dat was het begin van Care for Women.

Een missie

Profielfoto Catherine van Heest

Catherine is een vrouw van oplossingen. Ze deed daarom onderzoek en schreef haar eerste boek: ‘Leidraad voor de overgang’, waarin de verschillende mogelijke behandelingen vanuit de reguliere- en alternatieve geneeskunde werden uitgelegd. Daarna ging het snel. Ze startte haar eigen praktijk, schreef haar tweede boek ‘Opvliegers, liever niet’ en voordat ze het wist schreef ze een opleiding voor overgangsconsulenten.

In 2005 werd de opleiding voor overgangsconsulenten verbreed en werd het beroep: ‘Care for Women specialiste’ geboren, wat inmiddels vergoed wordt door de zorgverzekeraars. Voor haar werk heeft zij verschillende onderscheidingen gekregen.

Kwaliteit staat voorop

De klanttevredenheidsonderzoeken van Care for Women laten de kwaliteit van de organisatie zien; maar liefst 97%, met een gemiddeld cijfer van 8,9. Dit werd tevens bevestigd met het winnen van de Telegraaf Vrouw Award 2013 in de categorie Gezond en Fit. Meer dan 23.000 vrouwen brachten hun stem uit en kozen voor Care for Women.

Deze klanttevredenheid heeft zij bereikt met haar organisatie, omdat de specialisten van Care for Women Practice based Evidence werken.
Als een van de weinige zorgorganisaties meet Care for Women de effectiviteit van haar behandelingen en de tevredenheid van haar cliënten. "Objectief resultaten meten, zonder bias in data, i.c.m. klanttevredenheid maakt dat je je als zorgverlener kunt verbeteren. Leren van je eigen resultaten is mijns inziens een must voor iedere zorgverlener in de reguliere en complementaire zorg", aldus Catherine

Practice based Evidence

Recentelijk is Catherine daarom, samen met 5 andere beroepsorganisaties uit de complementaire zorg, gestart om EviCare (een applicatie waarmee Practice based Evidence gewerkt kan worden) geschikt te maken voor de hele complementaire zorg.

Zij hoopt hiermee een bijdrage te leveren in het serieus nemen van de kwaliteit van complementaire zorg en therapeuten te helpen om op basis van effectiviteit van hun behandeling en tevredenheid van hun cliënten te komen tot een verbetering van de kwaliteit van zorg.

© 2020 Evicare Privacy statement Algemene voorwaarden Ontwikkeld door Infused
phoneenvelope