EviCare Logo

Verzekerdenraad van Zilveren Kruis Achmea steunt Practice based Evidence werken door therapeuten

Wat een goed nieuws!!!! Sinds een aantal maanden zijn wij vanuit EviCare in gesprek met Achmea over Practice based Evidence werken met EviCare. Wij hebben gemerkt dat binnen Achmea enthousiast gereageerd wordt op de stappen die het CAM veld zet door het transparant maken van de effectiviteit van onze behandelingen met EviCare.

Dit enthousiasme blijkt ook uit de afgelopen vergadering van de Verzekerdenraad en de beleidsmakers van het Zilveren Kruis Achmea. Tijdens dit overleg is gesproken over eventuele nieuwe voorwaarden voor behandelaars uit de alternatieve zorg. Voorwaarden die de kwaliteit van de behandelingen beter moeten gaan waarborgen. Een van de besproken voorwaarden is dus ook het meten van de effectiviteit van de behandeling.

Nu worden behandelingen vergoed, terwijl niet bekend is welk resultaat zo’n behandeling de patiënt oplevert. Inzage in de effectiviteit van een behandeling geeft ook een beter inzicht aan de patiënt zelf. Aan de Verzekerdenraad werd gevraagd wat zij hiervan vonden en zij spraken duidelijk hun steun hiervoor uit.

Goed nieuws voor iedereen die inmiddels al heeft gekozen om samen met EviCare transparant te willen zijn in hun effectiviteit. Het feit dat de ledenraad de door Zilveren Kruis voorgelegde richting steunt, is een belangrijk signaal dat deze transparantie nodig is om te komen tot gelijkwaardigheid van zorg binnen de Nederlandse Gezondheidszorg.

Ik weet dat wij goede kwaliteit van zorg bieden in het CAM veld. Het is nu aan ons om dat ook te laten zien, door de mensen in Nederland inzage te gaan geven in de kwaliteit en effectiviteit van onze zorg. Dat kunnen we nu doen, door gezamenlijk met EviCare Practice based Evidence te gaan werken. Dat doen we samen, met elkaar. Want alleen samen kunnen we de Nederlandse Gezondheidszorg veranderen!

Lees hier het gehele interview van een van de leden van de verzekerdenraad over de betreffende vergadering: https://samen.zilverenkruis.nl/b/blog/posts/wat-willeke-namens-jou-bespreekt-met-de-directie

Online enquête

Polling Form (#4)

Categorieën

© 2023 Evicare Privacy statement Algemene voorwaarden Ontwikkeld door Infused
phoneenvelope