EviCare Logo

Aan de rand van de woestijn

Al jarenlang voel ik mij als een roepende stem in de woestijn, als het gaat om de complementaire zorg. Naar mijns inziens biedt de complementaire zorg namelijk net zoveel mogelijkheden en oplossingen voor gezondheidsproblemen als de reguliere zorg. De indicaties kunnen verschillend zijn, en dit geldt wellicht niet voor alle behandelingen, maar dat er patiënten zijn die beter behandeld kunnen worden vanuit de complementaire zorg, dat staat voor mij vast.

Mindfulness is een goed voorbeeld, deze vorm van complementaire zorg wordt al zelfs in ziekenhuizen toegepast. Of bepaalde middelen uit de orthomoleculaire geneeskunde. Het is leuk hoor, dat sommige artsen vitamine D, Calcium Sandoz of foliumzuur als ‘regulier’ zien, maar het is toch echt orthomoleculaire geneeskunde.

Deze middelen worden geaccepteerd. Hoe dat komt? Dat antwoord is simpel: onderzoek. En nog iets vollediger: de effectiviteit van het middel is aangetoond in onderzoek. Het is juist dit soort onderzoek, waar het op dit moment op grote schaal aan ontbreekt. Dan is de opmerking “het is niet aangetoond, dus het werkt niet” al snel gemaakt. Met EviCare kunnen wij onze effectiviteit meten, onderzoeken en aantonen. Er is dus verandering op komst.

Dus, sta ik hier nog. Ik sta aan de rand van de woestijn, mijn rugzak vol met passie en vechtlust. Hopende, zoekende, naar meer zorgverleners zoals ikzelf. Die samen met mij de gezondheidszorg in Nederland willen veranderen. Niet door te roepen dat wij ‘goed’ zijn, maar simpelweg door dit aan te tonen. Mensen die vol vertrouwen zijn dat wij dit kunnen. En ik heb ze gevonden. Harry, An Akh, José,  Dhyan, Rob, Sonja, Marijke, Joey, Mirjam, Rabea, Karin en vele andere leden van beroepsverenigingen die net als ik graag de effectiviteit van onze zorg willen aantonen. Vanuit 6 verschillende  beroepsorganisaties hebben we onze verschillen opzij gezet om gezamenlijk EviCare te laten bouwen. Dank jullie wel voor de mooie tijd en zinvolle discussies die we met elkaar hebben gehad!

Deze tocht door de woestijn zal misschien niet altijd makkelijk zijn. Sommige messen zijn al geslepen, maar met elkaar kunnen we dit aan. Daar ben ik van overtuigd. Als wij samen deze reis maken, dan heeft de Nederlandse burger straks een serieuze keuze voor zijn/haar gezondheidsprobleem.  De keuze tussen de reguliere en de complementaire zorg en hopelijk zelfs een samenwerking tussen reguliere en complementaire zorg. Dat zou toch geweldig zijn?

Laten we samen op weg gaan. Ga jij ook met ons mee?

Catherine van Heest
Directeur Care for Women

Online enquête

Polling Form (#4)

Categorieën

© 2023 Evicare Privacy statement Algemene voorwaarden Ontwikkeld door Infused
phoneenvelope