EviCare Logo

Vanuit EviCare wordt ook graag meegedacht tijdens de corona crisis

Deze tijden zijn onzeker voor iedereen. Ook wij merken dat veel therapeuten hun vak niet of nauwelijks kunnen uitoefenen, en dat brengt veel onzekerheid met zich mee. Wij denken dat het goed is om elkaar ook in deze tijden te helpen. Je ziet dat al in mensen die boodschappen voor ouderen doen, studenten die vrijwillig op andermans kinderen passen, er is weer een stukje saamhorigheid in Nederland.

EviCare is niet alleen een systeem om de effectiviteit te meten, maar ook een initiatief gericht op delen. Kennis delen. Vandaar dat wij vandaag de kennis die we de afgelopen tijd hebben opgedaan m.b.t. tips rondom jouw werk als therapeut tijdens de corona crisis, op een rij hebben gezet. Heb jij ook tips die voor anderen interessant kunnen zijn? Stuur ze gerust op naar info@evicare.nl.

Consult op afstand
Voer je vooral veel gesprekken met je cliënten? Dan kun je gemakkelijk een consult op afstand doen. Bijvoorbeeld via de telefoon of door middel van een videoprogramma.

Telefonisch consult
Vaak maak je aantekeningen tijdens een consult, dit gaat alleen niet zo makkelijk als je met één hand je telefoon vast moet houden. Je kunt er voor kiezen om je telefoon op luidspreker te zetten, maar dan hoor je het toch niet altijd optimaal. Je verstaat elkaar niet zo goed of je mist bepaalde nuances in de stem van je cliënt. Wij raden je dus aan om bijvoorbeeld een headset, koptelefoon of oortjes te gebruiken  waarmee je ook kunt bellen. (Die zijn vaak al voor een paar euro te verkrijgen.) Dan hoor je het vaak nog beter dan met één hand aan je oor.

Videoconsult
Soms is het nog fijner om je cliënt ook te zien. Dan zie je de lichaamstaal, uitdrukkingen en krijg je een beeld van de thuissituatie. Daarnaast zien ze jou ook en kun je bijvoorbeeld oefeningen voordoen. Erg handig!

Welke programma’s kun je dan het beste gebruiken? Je bespreekt vaak persoonlijke onderwerpen, je wilt dit natuurlijk wel veilig doen. Via Whatsapp bellen is niet veilig. Bij Skype is het gesprek op zich beveiligd en versleuteld, maar de gegevensregistratie daaromheen voldoet niet aan de AVG-norm.

Wij hebben een aantal toepassingen gevonden die wel AVG-proof zijn en wat hier de kosten van zijn:

  • Therapieland, de eerste twee maanden zijn gratis, hierna betaal je €120,- per jaar
  • FaceTalk, dit kost slechts €35 euro per maand en je cliënten gebruiken dit gratis.
  • Zoom, dit kun je gratis gebruiken. Er zit dan wel een tijdslimiet van 40 minuten aan. Met een betaald account heb je geen tijdlimiet. Dit kost zo’n 10 euro.
  • Signal, dit is helemaal gratis. Je cliënt moet de app dan wel ook downloaden.

Video’s op spraakopnamen
Niet iedere vorm van therapie kan op afstand gegeven worden. Maar vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Wellicht kun je bepaalde oefeningen opnemen en naar de betreffende cliënten sturen. Misschien levert je dat op dit moment weinig of geen omzet op, het kan je cliënt wel deze periode doorhelpen. Daar doe je het natuurlijk ook voor.

Denk aan de toekomst
Als deze periode weer voorbij is, dan zijn er ogenschijnlijk veel cliënten die zo snel mogelijk een afspraak bij je willen maken. Dit gaat een drukke periode voor je worden. Zorg dus dat je alvast zo veel mogelijk vooruit werkt. Zorg dat je cliëntendossiers op orde zijn, je bestanden up-to-date, doe zoveel mogelijk voorwerk als je kunt doen.

Ook EviCare kan jou hier al mee helpen. Als je nu tijd over hebt, kun je dit besteden aan het inrichten van EviCare. Zodat alles straks precies staat zoals je het wilt en zal het werken met EviCare je praktijkvoering makkelijker maken en je veel tijd besparen.

Noodloket
Waarschijnlijk weet je dit al, maar het is nooit verkeerd om te benoemen. Het kan zijn dat jouw onderneming hoort bij de sectoren die geraakt zijn door de maatregelen van de regering. Als dit zo is dan kun je via deze website een eenmalige tegemoetkoming aanvragen. Dit ligt echter wel aan je SBI-Code.

Staat jouw code er niet tussen? Dan kun je hier een verzoek voor indienen. Dat kan via deze link.
Vraag ook aan de andere leden van je beroepsorganisatie om dit te doen. Hoe meer mensen het aanvragen, hoe groter de kans dat het verzoek geaccepteerd wordt.

Zorgverzekeraars

Ook vanuit de zorgverzekeraars is er inmiddels het initiatief genomen om zorgverleners te helpen. Meer informatie kun je op deze website vinden.

Informeer hierover bij jouw beroepsorganisatie. Zij weten of ook jij hiervoor in aanmerking komt.

Online enquête

Polling Form (#4)

Categorieën

© 2024 Evicare / Software4Care Privacy statement Algemene voorwaarden Ontwikkeld door Infused
phoneenvelope